Filà Cavallers del Cid Moros i Cristians Callosa d'en Sarrià

CAPITANIA CRISTIANA 2005

Juan Antonio Mestre Garcia i Pamela Baños Gregori

Enguany la filà Cavallers del Cid ostenta el càrrec de Capitania Cristiana 2005. L'elecció del càrrec va ser per sorteig davant la manca de voluntaris. Doncs bé, el dia 22 d'octubre de 2004 en junta de la filà es va procedir al dit sorteig tocant-li al membre de la filà Juan Antonio Mestre Garcia i tindrà com a acompanyant a Pamela Baños Gregori.

Per un any especial com aquest per a la filà naix aquesta secció on es vol anar fent una descripció del que anirà passant durant l'any.

El primer acte va amb la participació de la filà en el MERCAT MEDIEVAL que es va celebrar al nostre poble. Van fer una paraeta des de sabó natural, herbes aromàtiques, fruites, fregalls naturals fins a menjar com minxos, pizzes, creps i entrepans amb gran èxit en la gent. Van ser dos dies molt intensos com es pot veure en les dues galeries de fotos fetes per recordar aquests dies, una dissabte i l'altra diumenge.

Només acabem un acte en comencem un altre que és la celebració de la FIRA DE NADAL que es va fer el dia 19 de desembre de 2004 al nostre poble. Aquesta volta el paper de la filà era molt més important; havien de fer realitat un betlem vivent amb el Sant Josep, la Verge Maria i els Reis Macs corresponents. També van aprofitar l'oportunitat per fer una altra paraeta on es van vendre llepolies, asguinaldos, dàtils, anous, castanyes torrades, entrepans d'embotit, creps de xocolata i mermelada,etc. Com no podria ser d'altra manera hem preparat una galeria per reflexar l'acte amb fotogràfies.

Comencem l'any amb un altre esdeveniment important, la CAVALCADA DE REIS que es va celebrar el dia 5 de gener de 2005. Una vegada més la filà junt amb l'ajuda de la filà Filibusters es participa activament en un altre acte, ens toca organitzar l'arreplegada i entrega dels regals dels reis macs d'orient així com la cavalcada des del principi de la carretera d'Alacant fins al Convent. Després anarem al veller on es va fer entrega a la gent major dels seus regals. Només acabar i un rei per cada costat es va fer entrega casa per casa de cada xiquet dels seus respectius regals. Clica ací per veure les fotos del dia.

Ara toca el CARNESTOLTES 2005 que serà el dia 6 de febrer i la filà posarà una barra amb beguda i menjar per intentar animar la nit. Segons les nostres informacions hi haurà 2 bandes de música, molta il·luminació. També podem avançar que hi haurà premis per la millors vestits de carnestoltes(un premi individual, un per parella i un altre per grup). [obrir galeria ]

El dia 12 de febrer de 2005 els Cavallers del Cid van organitzar l'actuació de POT DE PLOM amb l'espectacle "EL CHOU" a la Casa de la Música a les 20:00 hores. Van omplir l'aforament de la Casa de la Música amb molt d'èxit entre els assistents. Va ser un dia per divertir-se i esperem que ho aconseguirem d'alló més. Clica ací per vore algunes fotos de l'espectacle.

Després de l'èxit amb "EL CHOU", els Cavallers del Cid van tornar a portar a POT DE PLOM amb l'espectacle "JORDIET CONTRATACA", el dia 31 de juliol a les 20:00 hores en la plaça del Convent. [ fotos ]

Ara només ens faltava començar el càrrec oficialment amb la presentació de càrrecs a la plaça del Convent. Després celebrar la Manifestació de Sant Jaume(Mig Any) en les fonts de l'Algar per primera vegada en la història de la filà.

Per sorpresa els nostres capitans conviden a tota la filà a un dinar de germanor en l'horta de la Capitana. Va ser un dia per agarrar forces, planejar la nostra defensa i divertir-nos. Més info ací.

La base muntada al carrer Colom només falta començar la batalla amb les FESTES DE MOROS I CRISTIANS.

Per últim per acabar el càrrec van decidir fer un soparet-festa per comemorar la nostra exitosa defensa del poble de Callosa davant l'atac de les tropes mores. Es per això que van reunir la nostra banda, la Real de Gandia, en la Llar de l'Almorzar per disfrutar d'aquella nit. [ fotos ].

Per últim els càrrecs del 2005, Gerardo i Fran, volen agraïr a tota la filà la magnífica col·laboració en tots els actes que es van dur a terme i que sense vosaltres no s'hauríen pogut fer.
A Vicent Simó i Montaner per la marxa cristiana "Cavallers del Cid i Filibusters".
Als Filibusters per haver-nos ajudat tots aquests anys.
A JUAN ANTONIO I PAMELA per ser els Capitans dels Cavallers del Cid del 2005.

© Filà cristiana Cavallers del Cid de Callosa d'en Sarrià |||| Web creada al Setembre de 2000 |||| Última modificació Maig 2023

WEBMÀSTERS INDEPENDENTS EN CATALÀ, DE CULTURA I D'ÀMBITS CÍVICS     Icona de conformitat amb el Nivell AAA, de les Directrius d'Accesibilitat per a el Contingut Web 1.0 del W3C-WAI     Valid XHTML 1.0 Transitional     Valid CSS!