Capitania cristiana 2005

Juan Antonio Mestre Garcia i Pamela Baños Gregori

Enguany la filà Cavallers del Cid ostenta el càrrec de Capitania Cristiana 2005. L'elecció del càrrec va ser per sorteig davant la manca de voluntaris. Doncs bé, el dia 22 d'octubre de 2004 en junta de la filà es va procedir al dit sorteig tocant-li al membre de la filà Juan Antonio Mestre Garcia i tindrà com a acompanyant a Pamela Baños Gregori.

Per un any especial com aquest per a la filà naix aquesta secció on es vol anar fent una descripció del que anirà passant durant l'any.

El primer acte va amb la participació de la filà en el MERCAT MEDIEVAL que es va celebrar al nostre poble. Van fer una paraeta des de sabó natural, herbes aromàtiques, fruites, fregalls naturals fins a menjar com minxos, pizzes, creps i entrepans amb gran èxit en la gent. Van ser dos dies molt intensos com es pot veure en les dues galeries de fotos fetes per recordar aquests dies, una dissabte i l'altra diumenge.

Només acabem un acte en comencem un altre que és la celebració de la FIRA DE NADAL que es va fer el dia 19 de desembre de 2004 al nostre poble. Aquesta volta el paper de la filà era molt més important; havien de fer realitat un betlem vivent amb el Sant Josep, la Verge Maria i els Reis Macs corresponents. També van aprofitar l'oportunitat per fer una altra paraeta on es van vendre llepolies, asguinaldos, dàtils, anous, castanyes torrades, entrepans d'embotit, creps de xocolata i mermelada,etc. Com no podria ser d'altra manera hem preparat una galeria per reflexar l'acte amb fotogràfies.

Comencem l'any amb un altre esdeveniment important, la CAVALCADA DE REIS que es va celebrar el dia 5 de gener de 2005. Una vegada més la filà junt amb l'ajuda de la filà Filibusters es participa activament en un altre acte, ens toca organitzar l'arreplegada i entrega dels regals dels reis macs d'orient així com la cavalcada des del principi de la carretera d'Alacant fins al Convent. Després anarem al veller on es va fer entrega a la gent major dels seus regals. Només acabar i un rei per cada costat es va fer entrega casa per casa de cada xiquet dels seus respectius regals. Clica ací per veure les fotos del dia.

Ara toca el CARNESTOLTES 2005 que serà el dia 6 de febrer i la filà posarà una barra amb beguda i menjar per intentar animar la nit. Segons les nostres informacions hi haurà 2 bandes de música, molta il·luminació. També podem avançar que hi haurà premis per la millors vestits de carnestoltes(un premi individual, un per parella i un altre per grup). [obrir galeria ]

El dia 12 de febrer de 2005 els Cavallers del Cid van organitzar l'actuació de POT DE PLOM amb l'espectacle "EL CHOU" a la Casa de la Música a les 20:00 hores. Van omplir l'aforament de la Casa de la Música amb molt d'èxit entre els assistents. Va ser un dia per divertir-se i esperem que ho aconseguirem d'alló més. Clica ací per vore algunes fotos de l'espectacle.

Després de l'èxit amb "EL CHOU", els Cavallers del Cid van tornar a portar a POT DE PLOM amb l'espectacle "JORDIET CONTRATACA", el dia 31 de juliol a les 20:00 hores en la plaça del Convent. [ fotos ]

Ara només ens faltava començar el càrrec oficialment amb la presentació de càrrecs a la plaça del Convent. Després celebrar la Manifestació de Sant Jaume(Mig Any) en les fonts de l'Algar per primera vegada en la història de la filà.

Per sorpresa els nostres capitans conviden a tota la filà a un dinar de germanor en l'horta de la Capitana. Va ser un dia per agarrar forces, planejar la nostra defensa i divertir-nos. Més info ací.

La base muntada al carrer Colom només falta començar la batalla amb les FESTES DE MOROS I CRISTIANS.

Per últim per acabar el càrrec van decidir fer un soparet-festa per comemorar la nostra exitosa defensa del poble de Callosa davant l'atac de les tropes mores. Es per això que van reunir la nostra banda, la Real de Gandia, en la Llar de l'Almorzar per disfrutar d'aquella nit. [ fotos ].

Per últim els càrrecs del 2005, Gerardo i Fran, volen agraïr a tota la filà la magnífica col·laboració en tots els actes que es van dur a terme i que sense vosaltres no s'hauríen pogut fer.
A Vicent Simó i Montaner per la marxa cristiana "Cavallers del Cid i Filibusters".
Als Filibusters per haver-nos ajudat tots aquests anys.
A JUAN ANTONIO I PAMELA per ser els Capitans dels Cavallers del Cid del 2005.

Fotos Capitania Cristiana 2005

MISSATGE CAPITANIA 2005 : 11 de maig de 2005

Estimat poble cristià de la vila de Callosa fundada pel nostre senyor en Bernat de Sarrià; en nom del meu senyor us comunique:

El nostre capità JUAN ANTONIO MESTRE GARCIA vol fer-vos partíceps del periode de felicitat que està vivint. Fà poc va arribar a la nostra vila un missatger a cavall amb una carta urgent per al nostre senyor. En aquesta carta es feia saber al nostre capità que podria comptar amb la presència de la seua estimada, PAMELA BAÑOS GREGORI, durant una bona temporada.

El nostre capità ha estat fent els preparatius per a la presentació de la seua estimada a tots els callosins i callosines. L'acte serà el pròxim 16 de juliol a la plaça del Convent cap a les 22:30 hores. Abans els Cavallers del Cid aniran al seu castell per acompanyar i protegir-los de les tropes mores durant el seu viatge fins al Convent.

El proper dia 23 de juliol es farà un dinar i un sopar per celebrar els actes de la nostra capitania. El dinar serà a Casa Marcos en Algar on podrem disfrutar de l'animació del grup artístic vinguts de Benigànim. Després de triomfar en Algar les tropes estan convodades a la plaça del Convent per celebrar tots junts l'any de guerra contra les tropes mores de la Guardia Negra.

Es demana a tots els Cavallers del Cid del nostre regne que s'acosten el més prompte possible a la vila de Callosa per poder celebrar aquest esdeveniment.

Els Cavallers del Cid li donen la benvinguda a Pamela Baños Gregori, la nostra senyora i capitana!!

Força, Cavallers.